vatten

Mitt första inlägg i veckans Ayurveda tips!

Och de kommer vara ett sådan enkelt knep som man tror inte gör någon skillnad men prova själv så får du se. 

*Vatten, vatten bara vanligt vatten*

Vårat svenska vatten är något vi ska vara väldigt glada över. Rent, härligt och ur en rinnande kran. Vilken lyx!

Varje morgon, de första jag gör fyller jag och kastrull och sätter på spisen. Låter det koka i 15 min.

Sedan dricker jag 1 -2 koppar på tom mage, ibland bara som de är eller med ingefära, citron och gurkmeja i (som jag kommer berätta mer om nästa vecka).

Sen häller jag resten av vattnet i en termos som jag tar små klunkar av under dagen.

När man kokat vattnet i 15 min ändras vattenmolekylernas form så att kroppen kan ta upp de lättare. Genomfört med ett glas kallt vatten som tar ca. 40 min för kroppen att ta upp. Värmen i vattnet gör också att tarmarna håller sig i god rörelse. Att vattnet är hett hjälper även att rensa slagg produkter som kan fastna i tarmen.

De påstås att ökad vatten intag i rumstemperatur och renad from lindrar följande obalanser:

Huvudvärk, allmän värk i kroppen, hjärt och kärlsystemet, snabba hjärtslag, epilepsi, fetma, astma, magproblem, obalanser i öron-näsa-hals, förstoppning, diarré, mensbesvär, obalanser i urinvägar och njurar.

Om man har större besvär kan man göra en ”vatten kur” under en period då man dricker större mängd vatten. Olika tidsperioder beroende på vilken obalans man har.

Jag brukar även pressa i EKO- citronsaft i vattnet i bland. Varmt vatten med citron i i små, små klunkar innan och under maten ökar ämnesomsättningen och hjälper tarmarna att vara i god rörelse. Citronen basar kroppen och ger en fräsch känsla och ökad vitalitet.

PS. Var nog med att dela upp vattenintaget i små mängder under dagen. Så att du inte dricker för mycket på en gång. DS.

Prova och skriva gärna kommentarer på hur de funkar på dig!

N*A*M*A*S*T*E