ak2

 

ak6

 

ak10

 

ak9

 

ak13

 

ak4

 

Magic living. 

Min favorit plats just nu är hemma hos en gudinna, min vän, Anna-Karin. Hennes hem är som nirvana för mig. Så mycket kärlek, så mycket själ i hela hemmet. Så mycket personlighet, så mycket konst och vackra saker.

Så magisk på något vis.

Visst bör vi inte bli allt för beroende av fina ting runt om oss men ibland är de härligt att spara på saker som betyder någonting. Som berättar en historia eller ett minne.

Som många barn när jag var liten samlade jag på saker och ting. Först barbie-dockor, sen klistermärken, sen samlade jag på gamla antika hårspännen, sen samlade jag på fjädrar, efter det hade jag en zebra period så jag samlade på allt som var i zebra färg och mönster.

De slutade med att jag samlade på allt. Jag fick separations ångest och jag skulle slänga någon ting.

Jag släpade hem grenar, kottar, en liten mus som var skadad som jag tog hem om tog hand om. Jag kunde ta upp saker från gatan och känna en dragning till olika färger och former.

De blev jobbigt efter ett tag eftersom mitt rum fylldes av saker jag inte kunde göra mig av med.

Senare i mina dagar och idag filosoferar jag om att de var energin i olika ting som jag drogs till.

Inom yogisk filosofi pratar man om ”non attachment” . Att inte bli beroende av saker, att inte behöva de ena och de andra och inte heller bli beroende av för mycket.

”Allt finns inom dig”

I dagens samhälle har vi väldigt mycket saker runt om kring oss. Saker som vi anser att vi behöver. Men gör vi verkligen de?

Jag hör mig själv och också många andra säga: Jag skulle behöva ett par nya skor.

Jag rättar alltid mig själv och säger: Jag skulle vilja ha ett par nya skor.

För att egentligen behöver man inte mer än ett par skor. EGENTLIGEN!

Men vårat ego ”behöver” ett par nya skor. Ett par gympa skor, ett par party skor, ett par strand skor, ett par sköna skor, ett par arbetsskor, ett bara blå, vita, gröna…ja du vet vad jag menar.

Bara att göra sig medveten om detta och att faktiskt ändra tanken gör skillnad.

Vi lägger så mycket tanke kraft och energi på att tro att vi behöver något mer, något annat.

Jag behöver den där fina klänningen för att känna mig fin. Jag behöver den där snabba bilen för att få uppmärksamhet. Jag behöver den där senaste yoga mattan för att kunna yoga. Jag behöver vara någonting för att finnas.

NEJ!

Du har de, allt, inom dig. Du är allt redan! Du måste bara lägga energien och din kraft på att hitta de. De där magiska inom dig!

Jag påminner mig själv samtidigt som jag skriver. Jag gillar absolut fortfarande vackra saker och ting och att känna mig vacker i olika styles. Men jag försöker att inte gå till överdrift. Men de är svårt. Jag slås hela tiden av mitt ego som dras till nya kläder, nya tavlor, en till prydnad grej.

Och lika mycket som djuren tvättar sig och piffar upp sig för varandra gör vi människor. Absolut vill vi vara fina på de yttre, fräscha, ståtliga, hela och friska. Men vi människor har för mycket val möjligheter vilket innebär att vi tar oss an detta till överdrift.

Men jag precis som Anna-Karin samlar på saker som betyder någonting som ger ett minne. Runt om på alla resor och livs perioder man varit med om har man något som talar därifrån. De påminner en om allt man lärt sig och varit med om. De påminner dig om olika känslor, samtal, dofter, människor, platser.

Tack Anna-Karin för ditt fantastiska hem!!

Jag behöver kärlek. Och det vet jag att jag och alla andra behöver. ALLTID!

*Namaste*