gypsy

 

”Yoga har makten att föra hela mänskligheten samman” – Narendra Modi

Yoga? Yoga. Yoga!

Idag är de internationella yoga dagen, då människor över hela världen firar och sprider yoga.

För många kan yoga bara vara den fysiska formen, kropps aktivitet eller rörelser. Vackra, spänstiga positioner. Ja, de är en del av de, en liten del av allt vad yoga betyder. En översättning av ordet yoga är förening. Som syftar på förening i sin helhet. Förening med dig själv, ditt andliga du, ditt själsliga du, ditt ego, din kropp. Men också förening med andra människor, allt levande, naturen, ja in princip allt runt omkring dig. Att förenas där inget separeras, du är en del av allt. Och allt är en del av dig.

De kan låta som en cliche men om du tar bort ditt dömande…låter de inte ganska härligt?

Att yoga i fysiskt form handlar främst om att öppna upp kroppen, öppna upp blockeringar och lås för att förbereda dig inför meditation. Ett tillstånd där du bara är. Där du låter allt flyta, där du är ett med din andning. Koncentration, acceptans och kärlek är mina nyckel ord. Men den fysiska yogan är också ett redskap att öppna upp cirkulation att uppnå en god hälsa inifrån och ut.

Yoga för mig handlar om att bli, öva på att vara sann, öppen och lyhörd. Sann till mig själv och andra. Sann i mina ord och handlingar. Öppen för möjligheter, öppen för intryck, öppen för nya möten, spännande konversationer, idéer, äventyr, öppna upp medvetenhet. Lyhörd inåt till min kropp, att lyssna på min intuition och mina behov. Att lyssna till andras röster, erfarenheter och sanningar. Lyssna till havet, vinden och moder naturs sanna stämma.

Jag är så lycklig över att yoga har kommit till att firas så stort över hela världen. Där de blivit mer accepterat och mottaget. Jag hoppas att denna spridning fortsätter. Där yoga får vara vad de faktiskt är. En gemenskap, en plats där du får vara dig själv. Utan dömande, utan prestationer och krav. Ett forum för att skapa fred i sin helhet.

 I min värld. I min värld.

Vad är yoga i din värld?

” Yes, I am a yoga girl. I can put my self into a weird curve… To bend my self into a position and reach Nirvana may be my mission. But yoga is for everyone it is not an audition. You are so much yoga than you think. But to understand Buddha you don’t do in one blink. It is a deep wisdom and knowledge. Nothing you just lern in college. Yoga is so much more than controlling your body. It is a deep soul search study. Yoga is about balance and to reach that is a huge challenge. What does it really mean…to put body, mind and soul as team? Let go of your mind for a minute and let us fly without a limit!” – Angelica Rosenstam

Photo: Amaury Bouchet