pumpa marmelad

 

PUMPA MARMELAD

Denna marmelad är sååååå härlig tycker jag. Prova själv!

Ur en Ayurvedisk synvinkel så balanserar de Pitta. De vill säga ökar näringsupptaget, dämpar elden inom oss, alltså har en kylande, svalkande effekt. Ger en skön känsla i magen.

Gör såhär!

* Tag någon pumpa, vilken du vill. Jag brukar ta Butternutsquash för att den är enklast att få tag  på.
* Skala den och koka den tills den blivit någorlunda mjuk så att du kan mosa den.
I detta härliga moset tillsätter du:

* Kokosolja,

* Kokosflingor

* Lite kvalités socker ( jag föredrar candy socker eller palmblads socker. Som kan köpas på Veda lila i Stockholm. Annars finns de säkert olika hälso inriktade webshopar som man kan beställa ifrån). Annars går även vaniljsocker bra.

* Kardemumma

 Några mosade dadlar eller russin

Kanel

* Om man vill lyxa till de, tag i en nypa saffran.

Tag 1 msk om dagen av denna marmelad ( man vill gärna ta mer). Men för att få så god effekt som möjligt så tag inte för mycket. Jag brukar äta den bara på en sked eller ta den på en riskaka. Går även bra att ha som en liten gegga på sidan till salladen eller någon annan måltid. Men den tas bäst upp på tom mage på morgonen.

—-I alla recept och råd jag ger förespråkar jag ekologiskt odlade produkter. —-

* You are what you eat. And the eat should be a treat*